Wat is botox?

Door dit middel wordt het gezicht strakkerBotox is in de afgelopen twee decennia razend populair geworden in de cosmetica wereld. Dit middel is vooral zo populair geworden omdat vele sterren reeds een behandeling hebben ondergaan. Botox is een spierontspanner en het wordt gebruikt om een zachte gezichtsuitdrukking te krijgen. Dit middel werd in het verleden al gebruikt door artsen om een spastische spier te verslappen. Botox werd pas in de jaren negentig gebruikt door plastische chirurgen voor cosmetische doeleinden. Door dit middel toe te passen verdwijnen of verzachten de rimpels in je gezicht. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan rimpels op je voorhoofd. Hou er wel rekening mee dat rimpels die ontstaan door de zon of door huid die slap wordt, niet met botox gecorrigeerd kan worden.

Een botox behandeling

Een gemiddelde botox behandeling bij een plastische chirurg duurt gemiddeld vijftien minuten en er komt bij een behandeling geen verdoving aan te pas. De arts zal eerst bepalen in welke spier de botox in gespoten moet worden. Vervolgens zal hij of zij de botox door middel van een injectienaald er in spuiten. De botox zal er voor zorgen dat er geen prikkeloverdracht plaats zal vinden tussen de zenuwen en de spieren. Doordat de spier geen signalen meer ontvangt zal het verlammen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de botox een negatief effect zal hebben om de rest van je lichaam. Na een aantal dagen zal je het gewenste effect zien. De botox zal ongeveer vier maanden stand houden. Als je de spier permanent lam wilt leggen, zul je de behandeling meerdere malen moeten laten doen. Hoe vaker je het doet hoe langer de botox stand houdt.
Je kunt er na een botox behandeling een stuk anders uit zien. Tenminste, rimpels kun je bijvoorbeeld makkelijk wegwerken en dat is ook het doel van veel mensen die een botox behandeling ondergaan. Overdrijf overigens niet met te veel botox behandelingen. Je hebt bij veel celebrities vast wel eens gezien dat een botox behandeling eigenlijk te veel van het goed was. Dat moet je natuurlijk niet willen, dus overdrijf niet en vraag eventueel een specialist of diegene je tips kan geven om een zo mooi mogelijk effect te krijgen.

About

View all posts by